zupa pomidorowa z ryżem

zupa pomidorowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka warzywna

    750 gram
  • puszka pomidorów bez skóry

    1 puszka
  • przecier pomidorowy

    1 sztuka
  • ryż

    0,5 woreczka
  • śmietana mala

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka około 5 litrów wkładamy mieszankę warzywną, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy kostkę bulionową. Po chwili dodajemy przecier pomidorowy a nastepnie ryż. Gdy ryż urośnie i się ugotuje to dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku. W szklance rozrabiamy śmietane z mąka i dodajemy zimną wodę- mieszamy montewką i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe. Im więcej damy śmietany tym zupa będzie bardziej kremowa

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

17.09.2010 20:49
super

Kate131

04.09.2010 08:01
bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat