Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak kolorowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyzki
kisiel wiśniowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak kolorowy

Oddzielić żółtka od białek.Z żółtek, mąki , cukru, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao.Białka ubić na pianę z odrobiną cukru, dodać kisiel(proszek), ubić.Ciasto białe wyłożyć na blachę , posmarować dżemem.Zetrzeć ciasto kakaowe, na nim rozsmarować pianę i na wierzch zetrzeć jasną częśc ciasta.Piec 45 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.09.2012 15:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak