Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowo-pieczarkowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 10 sztuk
cebuli 1/2 szt
majonezu 1 łyżka
jajek 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masła 2 łyżki
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek pieprz olej do smażenia
schab 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowo-pieczarkowe placuszki

Schab pokroić w mała kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle razem z cebulą, dodać do mięsa. Jajka roztrzepać, wymieszać z mąką, majonezem i tartą bułką, dodać vegetę i pieprz, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką wykładać masę formując małe placuszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.09.2011 22:14
Brzmi naprawdę smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak