Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omletowa kostka do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Omletowa kostka do zup

Żółtka utrzeć z dodatkiem 1 łyżką masła, natomiast białka ubić na sztywną pianę i wówczas dodać ją do żółtek.
Dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać.
Powstałą masę wylać na patelnie z rozgrzanym masłem i usmażyć omlet.
Gdy jajka się zetną wówczas omlet wyjąć z patelni i pokroić go w kostkę i od razu wrzucić do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak