Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1,5 kg
boczek wędzony 25 dag
cebula 2 szt
pieczarki 25 dag
pomidory 1 kg
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Kminek cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z pieczarkami

Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym ogniu. Pieczarki pokrajać i przesmażyć. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Polędwicę powtórnie włożyć do garnka wlać sos, dodać pieczarki. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak