Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowe ukojenie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczek migdałowych 340 g
masła 200 g
płatków żelatyny 15
moreli 2 puszki
twarożku wiejskiego 1,5 kg
cukru 175 g
cukru waniliowego 2 torebki
śmietany kremówki 250 g
ser ricotta 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowe ukojenie

Pokrusz ciasteczka. Maslo rozpuść,i odstaw, aby nieco ostygło. Dodaj pokruszone ciasteczka i wymieszaj. Wyłóż na blachę wyrównaj i odstaw do lodówki. Namocz żelatyne. Morele osącz(pozostaw 300ml soku). Wymieszaj sery,cukier, 1 torebke cukru waniliowego i sok z moreli. Żelatyne odciśnij i połącz z masą serową. Rozsmaruj na spodzie ciastek. Na masie ułóż połówki moreli. Włóż na godzinę do lodówki. śmietanę ubij z torebką cukru waniliowego. Wyciśnij na ciasto dekoracyjne gniazdka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 13.04.2011 16:04
prawdziwe ukojenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak