Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10
\"Fasolka szparagowa w słoiku\"
kiełbasa śląska 3
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety

Naleśniki smażymy wg przepisu \"Ciasto naleśnikowe i naleśniki\". Farsz robimy wg przepisu \"Fasolka szparagowa w słoiku\", kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy fasolkę oraz kiełbasę. Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy w formie kwadratów. Jajko rozbijamy, dolewamy troszkę wody. Uformowane krokiety moczymy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor. Można podawać z polane keczupem pikantnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 20.05.2012 19:07
rewelacja
ewaa 07.05.2012 18:35
świetny pomysł
Adamorek 04.09.2011 11:52
mniam
dianix 24.08.2011 20:50
uwielbiam je zajadac:)
Joanna108
Joanna108 18.08.2011 15:15
bardzo ciekawa propozycja - a zdjęcie zdecydowanie zachęca, by przepis wypróbować
FAFIK 30.07.2011 15:29
Super danie!
anja3107 04.07.2011 11:53
pyszne
Seba 21.05.2011 22:15
super inne niż ja robię
Motorek 18.04.2011 00:04
pycha
Iwona51
Iwona51 23.03.2011 16:14
smaczne
Wafelek2601 11.03.2011 11:01
inne niż wszystkie, super pomysł
Grażyna13 08.11.2010 10:32
Podobają mi się te krokiety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak