Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1 1/2 kg
tłuszcz do smażenia
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona w sosie grzybowym

Mięso oczyszczamy, nacieramy przyprawami, dajemy czosnek, cebulę i zapiekamy w piekarniku przez około 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy do niego pokrojone w kostkę/grubsze kawałki grzyby, podlewamy bulionem do pieczni i pieczemy jeszcze 30 minut. W razie potrzebu zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 08.11.2010 09:22
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak