Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbasą na smalcu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
kiełbasy - śląskiej, polskiej 0,5
sól
woda
mąka
smalec (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbasą na smalcu

Smalec ze skwarkami i kiełbasę pokrojoną w półkola wrzucić na patelnię i smażyć do momentu rozpuszczenia się smalcu i zrumienienia się kiełbasy. Przełożyć kiełbasę, skwarki i większość tłuszczu do miski. Jajka roztrzepać z solą, odrobiną mąki i trzema łyżkami przegotowanej wody, wylać na patelnię. Usmażoną jajecznicę przełożyć do miski z kiełbasą i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.10.2011 09:49
moja ulubiona
Krystyna33 09.12.2010 17:47
super polecam bo to lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak