Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone
boczek parzony
średnie cebule 2
sól
pieprz
mąka
olej
schab 0,7 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą

Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na średniej grubości kotlety. Każdy kotlet rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki (jeśli są długie, to przekroić je także wszerz na pół), boczek pokroić w paski, a cebulę w łódeczki. Na każdy rozbity kotlet przy końcu kłaść po jednym kawałku ogórka, boczku i cebuli, po czym zwinąć roladkę i spiąć bardzo dokładnie szpikulcem bądź wykałaczką - nie powinno być żadnych dziur. Tak przygotowane roladki obtoczyć w mące i kłaść na patelnię na rozgrzany olej. Po jakimś czasie wkroić na patelnię cebulę. Kiedy roladki i cebula będą zarumienione z każdej strony (uwaga, żeby nie spalić cebuli :) ), podlać je wodą i dusić aż do miękkości. Jeśli sos będzie zbyt wodnisty, choć mąka z roladek powinna zrobić swoje, to zaklepać go wodą z mąką. Tak przygotowane roladki podawać z ziemniakami z wody i gotowaną czerwoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 17.12.2011 16:09
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak