Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeżej słoniny 1 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę pokroić w kostkę, wrzucić do brytfanny i często mieszać do momentu całkowitego stopienia i powstania skwarek. Uwaga, bo tłuszcz może \'strzelać\'! Po wysmażeniu, smalec przelać do garnuszka, miseczki, albo słoika i odstawić do wystygnięcia. Delikatnie posolony genialny do świeżego chleba - zwłaszcza skwarki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 21.11.2011 13:27
smaczny
PaniMISIOWA 18.10.2011 09:04
czasem można sobie pozwolić :-)
Dorian 06.10.2011 15:15
super
pacpaw 19.06.2011 03:23
taki najlepszy
Joanna67 20.05.2011 16:32
dobre
rzenia15 22.02.2011 11:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak