Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z kiszoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
jajko 1
woda
sól
boczek parzony
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z kiszoną kapustą

W misce z mąki, jajka i wody wyrobić ciasto o konsystencji ciasta drożdżowego - ciasto nie może się za bardzo kleić, ale nie może też być za twarde, żeby kluski nie były twarde. W garnku zagotować dużą ilość wody, którą należy posolić. Na gotującą się wodę kłaść łyżką kluski o wielkości mniej więcej połowy łyżki (nie można ich kłaść za dużo, bo zaczną kipieć) i od chwili ich wypłynięcia gotować ok. 5 minut. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek i czekać do momentu powstania skwarek. Ugotowane kluski przełożyć do miski, wlać skwarki wraz z wytopionym tłuszczem, wymieszać. Podawać z gotowaną kiszoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 21.07.2012 21:48
ciekawy pomysl
Edyta38 17.04.2011 18:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak