Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
ziele angielskie 15 ziaren
pieprz 15 ziaren
chrzan 10 wiórek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana.

Paprykę umyć i w całości włożyć na kilka minut do wrzącej wody, następnie przelać zimną wodą. Odkroić nożem szypułki, oddzielić nasiona. Pokrojoną na mniejsze części paprykę układać w słoikach. Do każdego słoika dodać po trzy ziarenka pieprzu, ziela angielskiego po 3 wiórka chrzanu. Zagotować 2 litry wody z octem i cukrem. Gorącą zalewą napełnić słoiki. Włożyć do garnka z gorącą wodą i pasteryzować przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 06.09.2011 20:59
smakowitości
IlonaAlbertos 10.11.2010 15:39
Uwielbiam taką paprykę :)
Zoso 08.11.2010 20:22
fajny dodatek do zimnej płyty :)
Monika193
Monika193 08.11.2010 09:16
świetna jest taka papryka
amorzenek 08.11.2010 07:20
wygląda na smaczne
iwa643 08.11.2010 07:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak