Masa zaparzana

Masa zaparzana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    30 g
  • spirytus

    2 łyżki
  • barwnik spożywczy

    8 kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć na pianę. Dwa jajka rozbić do miski, postawić nad parą, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy, ubijać aż brzegi będą obsychać. Zestawić i ubijać do ostudzenia. Następnie wlewać sznureczkiem do utartego masła, ciągle ucierając połączyć na gładką masę Dodać spirytus i kilka kropel barwnika spożywczego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika193

09.07.2011 23:33
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat