Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czarnych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czarnych porzeczek

Owoce oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, podlać odrobiną wrzącej wody. Gotować pod przykryciem nie dłużej niż 3 minuty od momentu zagotowania. Rozgotowane owoce wyłożyć na gazę i odcisnąć sok. Zmierzyć ilość soku [na 1 litr soku dajemy 1 kg cukru]. Ogrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru. Zebrać z wierzchu szumowiny. Gorącą galaretką napełniać słoiki, zakręcić, wystudzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.05.2012 13:15
zawsze chciałam spróbować zrobić samemu galaretkę
olkaaa 17.01.2012 07:46
jeszcze takiej nie jadłam
Iwona51
Iwona51 28.09.2011 10:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak