Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pasteryzowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pasteryzowane

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, włożyć do słoików , mocno ubić. Na wierzch wsypać łyżkę cukru, zakręcić zakrętkę, włożyć do garnka z wodą i pasteryzować około 25 minut. Takie jabłka można używać do szarlotki, ryżu, makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.12.2013 23:08
Idealne do szarlotki.
Iwusia 10.12.2012 23:29
smakowite jabłka
IlonaAlbertos 22.11.2012 13:22
Idealne na zimę, do szarlotki.
caralajna 26.08.2012 08:19
fajne
IKrakowianka 23.09.2011 08:13
dobry pomysł
Karolcia12 10.05.2011 18:10
takich jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak