Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa aromatyczna chinska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
marchew pokrojona w paseczki 1 sztuka
grzybki mun4 4 sztuki
sos chili 2 łyżki
sos sojowy 4 łyzki
podudzia kurze 2 sztuki
kiełki 1 łyzka
imbir świeży 6 cienkie plasterki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa aromatyczna chinska

w woku zagotować 1 litr wody, wrzucić umyte mięso i plasterki imbiru.Gotować 15 minut(jesli istnieje potrzeba-zdjąć szumowiny). W tym czasie namoczyc grzybki mun we wrzatku, a gdy zmiekna pokroic w paski. Po 15 minutach wyjac mieso z wywaru. dodac reszte skladnikow i gotowac dalej 5 minut. zdjac skore z misa i wyrzucic ją. reszte porwac na kawałki i włożyć do zupy. podawać potrawe w małych miseczkach, przybrana kiełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak