Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
słonina 40 dag.
woda kilka łyżek
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec ze skwarkami

Słonine pokroić w kosteczke,wrzucić do garnka.wlac kilka łyżek wody,podgżewac na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając.Smażyc tak długo aż wytopi sie smalec i skwarki stana sie malutkie i rumiane.Odstawić z ognia,odczekać troche i dodać drobno posiekana dodać cebulę,wymieszać.Dodać roztarty majeranek,przelać do miseczki i odczekac aż wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak