Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w płatkach nagietków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt
jabłko winne 1 szt
granat 1 szt
jarmuż 3 liście
koperek zielony 1/2 pęczka
oliwa 3 łyżki
płatki z nagietka 4 kwiatki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek 1/2 szt
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w płatkach nagietków

Śledzie moczyć w wodzie ok. 3 godzin. Wyjąć odczekać, żeby obciekły i pokroić na małe kawałki. Jabłko obrać i pokroić w drobna kostkę, podobnie ogórka. Z granta zdjąć skórę i wydłubać nasionka. Połączyć śledzie z ogórkiem, granatem, jabłkiem. Kwiatki nagietka opłukać . Dorzucic posiekany koperek i jarmuż oraz świeżo wyrwane z kwiatków płatki nagietka. Delikatnie oprószyć pieprzem. Do oliwy wcisnąc sok z limonki. Zalać śledzia oliwką, delikatnie przemieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Podawać najlepiej z białym pieczywem. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.02.2014 22:37
śledź w kwiatach to coś nowego
Fiffi 22.01.2013 23:33
bardzo ładnie wygląda
Goya 23.10.2011 17:45
super
SmacznaPyza 07.04.2011 12:50
przyznam, że bardzo zaskakujące zestawienie
Justyna70 08.11.2010 07:33
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak