Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
jajko 5
mąka 5 łyżek
sól
pieprz
szczypta kurkumy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w cieście

Wątróbkę nasolić, odstawić do lodówki na chwilę. Jajka wybić do głębokiego naczynia, dodać mąkę, sól i pieprz (po szczypcie soli na jajko, pieprzu w zależności od upodobań) oraz szczyptę kurkumy; dokładnie wymieszać.
Wątróbkę maczać w cieście i wkładać od razu na głęboki gorący tłuszcz. Piec ok 5-8 min przewracając co chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 28.04.2011 08:54
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak