Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 30 dag
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 50 dag
masło
cebula 1
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

kapuste odciskamy zalewamy woda i gotujemy do miekkosci. Cebule kroimy w drobna kostke i przesmazamy na margarynie, następnie dodajemy do niej kielbase i boczek również pokrojone w kostke i smażymy. Gdy kapusta jest miekka to dodajemy do niej miesko. Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki i dusimy na łyzce masła, gdy sa miekkie dodajemy je do bigosu. Doprawiamy specjalna przyprawa oraz pieprzem i sola do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowym i jeszcze przez 30-40 minut gotujemy na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 03.01.2012 22:08
z pieczarkami nigdy nie jadłam, ale wygląda apetycznie:)
Ewelina47 27.01.2011 09:03
pycha
mysza666 07.12.2010 11:32
Też uwielbiam bigosik:)
Mati13 25.11.2010 07:59
lubie taki, bardzo kawsny musi byc:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak