Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach cielęcych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żebeka cielęce 50 dkg
kapusta kiszona 30 dkg
ziemniaki 50 dkg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kucharek, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach cielęcych

Żeberka umyć, zalać wodą i gotować. Kiedy mięso będzie już miękawe dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy. W osobnym garnku ugotować kapustę. Kiedy ziemniaki i kapusta będą miękkie połączyć je. Można dodać odrobinę zasmażki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 12.04.2012 07:48
pycha
kuklik 22.11.2010 15:58
pycha
Margo1 19.11.2010 19:45
pyszna zupka
plocia 08.11.2010 21:06
Uwielbiam kapuśniak :)
RenataZ-et 07.11.2010 18:12
Pyszny taki kapuśniak na żeberkach!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak