Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
masło 5 dkg
posiekana pietruszka 2 łyżki
warzywa 1/2 kg
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po polsku

Rybę oskrobać z łusek, oprawić, odkroić płetwy i głowę, pokroić w dzwonka. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, wrzucić do rondla z wrzącą wodą, osolić. Gotować przez 20 minut, po czym dodać przyprawy. Włożyć rybę, przykryć, ugotować na wolnym ogniu (około 15 minut). Jajka ugotowane na twardo posiekać, masło stopić, wymieszać z posiekaną pietruszką i jajkami, zagrzać. Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, posypać je mieszanką jajek z posiekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.11.2010 01:08
Dobre i na obiad i na kolację!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak