Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kapuściano-porowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta
por
marchew
papryka
majonez
sok z cytryny
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kapuściano-porowa

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Z kapusty usunąć brzydkie liście i drobno posiekać. Por oczyścić, pokroić na cieknie półplasterki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Z majonezu, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru przygotować sos. Polać nim warzywa i wymieszać. Odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 26.10.2011 17:16
fajny pomysł na suróweczkę
Jaheira11 26.10.2011 17:15
fajny pomysł na suróweczkę
byMJ 11.09.2011 01:04
smaczna
tomek18 31.08.2011 08:46
super
krzyniu1984 14.03.2011 00:43
smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak