Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3
mleko 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
margaryna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
mąka 1/2 kg
mleko 1 litr
żółtko jajek 3
cukier 5 łyżek
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Ciasto: 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

Ciasto zagnieść i dzielić na 10-12 części i piec. Zrobić masę. Żółtka cukier, masło utrzeć. Zagotować mleko odlać szklankę i ostudzić. W ostudzonym rozprowadzić żółtko i cukier. Lać na gotujące mleko cienkim strumieniem cały czas mieszając. Ostudzoną masą przekładać placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 12.04.2011 15:36
dobrze przełożone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak