przekładaniec

przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3
  • mleko

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • margaryna

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • mąka

    1/2 kg
  • masa:mleko

    1 litr
  • żółtka

    3
  • cukier

    5 łyżek
  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • Ciasto:

    3 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść i dzielić na 10-12 części i piec. Zrobić masę. Żółtka cukier, masło utrzeć. Zagotować mleko odlać szklankę i ostudzić. W ostudzonym rozprowadzić żółtko i cukier. Lać na gotujące mleko cienkim strumieniem cały czas mieszając. Ostudzoną masą przekładać placki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

12.04.2011 15:36
dobrze przełożone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat