Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem ze szpinaku z suszonymi grzybami z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 500 gram
marchewka średnia 3 szt
pietruszka średnia 1 szt
grzyby suszone 7 szt
śmietana 18 proc 250 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
sól 1 do smaku
olej 50 ml
Czosnek suszony Prymat 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
rosół drobiowy 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: krem ze szpinaku z suszonymi grzybami z grzankami

Wkładamy szpinak mrożony do garnak zalewamy ok 5 litrów wody i wstawiamy na gaz. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa oraz suszone grzyby . Wsypujemy ziele angielskie, liść laurowy i kostki rosołowe doprawiamy czosnkiem i pieprzem. Tak gotujemy ok 30 min. Gdy warzywa już są miękkie blenderem wszystko miksujemy do powstania kremu jednolitego. W oddzielnej miseczce wlewamy śmietanę i roztrzepujemy do roztrzepanej śmietany dolewamy gorącego kremu cały czas mieszając by się nam nie zwarzyło. Taką zaprawkę wlewamy do naszego kremu i pogotowujemy. wyłączamy z ognia.
Grzeanki:
Cienkie kromki z białego pieczywa wkładamy na rozgrzany olej obsmarzamy z obydwuch stron. Wyjmujemy na ręczniki papierowe by ściągnąć tłuszcz z kromek. kroimu je w paseczki i podajemy razem z kremem.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.01.2014 07:20
ciekawa propozycja
pioge7 21.11.2011 07:57
mniam
jola1512 15.04.2011 09:34
super
Anna141
Anna141 05.04.2011 13:13
świetne :)
suzana 05.04.2011 09:29
super
Anna141
Anna141 26.03.2011 16:47
Rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak