Andrutowe paluchy

Andrutowe paluchy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • andrut

    1 opakowanie
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Andruty maczamy w wodzie muszą być strasznie miękkie ale nie mogą się całkowicie rozpuścić. Następnie kładziemy je na desce (stolnicy) i kroimy w paski. Każdy paseczek zwijamy w rulonik w sprężynkę lub tak jak się komu uda ;) ważne by się nie sklejało mocno i żeby nie łamało się , w razie potrzeby lekko posmarować mąką ziemniaczaną. Włożyć do lodówki na ok godzinkę, tak by były twarde. Następnie jednym końcem maczamy w ciepłej rozpuszczonej polewie czekoladowej ( można użyć też innej ) i odkładamy na deseczkę i ponownie do lodówki. Gotowe będą dopiero po ok 5godzinach. Smacznego !! To są ulubione rureczki mojej mamy - ona uczyła mnie je robić i do dziś je robię - nawet na dzień Matki ;)

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata9

17.05.2013 17:04
ciekawy pomysł

RenataZ-et

12.11.2012 21:32
pycha :)

IKrakowianka

08.02.2012 20:11
super :)

Norgiusz

01.11.2011 07:30
mniam

bogumiła3

28.08.2010 01:40
super

IlonaAlbertos

15.06.2010 00:10
Smaczny deser z andrutów :)

Gosia_60

12.05.2010 17:17
ciekawy przepis , ale trudny bo trzeba naprawdę sprawnej ręki by zwinąć andruta tak . Sama kiedyś robiłam coś takiego ale bardziej przypominało to rurki i wiem że to nie lada wyzwanie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat