Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andrutowe paluchy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

andrut 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Andrutowe paluchy

Andruty maczamy w wodzie muszą być strasznie miękkie ale nie mogą się całkowicie rozpuścić. Następnie kładziemy je na desce (stolnicy) i kroimy w paski. Każdy paseczek zwijamy w rulonik w sprężynkę lub tak jak się komu uda ;) ważne by się nie sklejało mocno i żeby nie łamało się , w razie potrzeby lekko posmarować mąką ziemniaczaną. Włożyć do lodówki na ok godzinkę, tak by były twarde. Następnie jednym końcem maczamy w ciepłej rozpuszczonej polewie czekoladowej ( można użyć też innej ) i odkładamy na deseczkę i ponownie do lodówki. Gotowe będą dopiero po ok 5godzinach. Smacznego !! To są ulubione rureczki mojej mamy - ona uczyła mnie je robić i do dziś je robię - nawet na dzień Matki ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 17.05.2013 17:04
ciekawy pomysł
RenataZ-et 12.11.2012 21:32
pycha :)
IKrakowianka 08.02.2012 20:11
super :)
Norgiusz 01.11.2011 07:30
mniam
bogumiła3 28.08.2010 01:40
super
IlonaAlbertos 15.06.2010 00:10
Smaczny deser z andrutów :)
Gosia_60 12.05.2010 17:17
ciekawy przepis , ale trudny bo trzeba naprawdę sprawnej ręki by zwinąć andruta tak . Sama kiedyś robiłam coś takiego ale bardziej przypominało to rurki i wiem że to nie lada wyzwanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak