Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
mleko 0,5 litra
cukier waniliowy
Cynamon mielony Prymat
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżyk

Ryż gotujemy w małej ilości wody(bez torebki), często mieszamy. Gdy już będzie miękki, czekamy, aż woda prawie odparuje. Wlewamy mleko i zagotowujemy je z ryżem. Po wyłączeniu kuchni doprawiamy ok łyżką kakao, troszkę cynamonu i cukrem waniliowym. Mieszamy, żeby nie zrobiły się grudki. Podajemy w miseczkach na ciepło. Mi smakuje na 2 dzień jak się podgrzeje...jest ściślejsza ta cała masa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Samanta 30.07.2011 10:09
super wypróbuję
bursztynek 25.03.2011 23:57
ciekawa nazwa,
kanu83 17.03.2011 10:20
Smak dzieciństwa dla mnie:) Super
MAR3STA 26.02.2011 17:10
pomysłowe
Ewa111 14.11.2010 13:30
smaczny ryż, ja bardzo lubię takiego typu potrawy
alaaa 10.11.2010 10:20
ciekawe,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak