Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z warzywami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówki wieprzowej 1,2kg
ziemniaków 10
pęczek włoszczyzny 1
rosołu warzywnego 1 szklanka
musztardy z ziarenkami gorczy 2łyżki
pikantnego kechupu 2łyżki
sól
pieprz
pzyprawy uniwersalnej do potra 1-2 łyzki
pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka
suszonego tymianku i rozmarynu po 1/2 łyzeczki
świeże zioła do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z warzywami

Mięso nacinamy, tak aby powstał szeroki płat. Nacieramy solą, pieprzem, mieszanką suszonych ziół oraz przyprawą uniwersalną. Włoszczyznę oczyścić, por kroimy w prążki, pozostałe warzywa na kawałki. Roladę pieczemy 1 i 1/2 godz. w temp. 200stopni. Po 30min. wokół mięsa układamy wszystkie warzywa. Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki. Ketchup mieszamy z musztardą i rozsmarowujemy na mięsie. Zwijamy w roladę, możemy związać. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Po 40min pieczenia mięso i warzywa podlewamy rosołem. Roladę wyjmujemy na półmisek, kroimy w plastry., dodajemy warzywa, posypujemy natką i ziołami.Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.11.2011 13:19
fajna
marchewka 28.10.2011 23:35
zapowiada się ciekawie
magical66 01.12.2010 17:16
trzeba sprobowac
Sylwia88 07.11.2010 13:34
może być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak