Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki zieniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szkl
jajko 3 szt
mąka ziemniaczna 1/4 kg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki zieniaczane

Ucierać w misce miód, dodawać po jednym żółtku, ucierać i dodać sodę i mąkę. Kiedy masa będzie jednolita, dodać na sztywno ubita pianę z białek. Ciasto nalewać do foremek wysmarowanych tłuszczem. Piec w piekarniku 180 st C. DO zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 23.03.2012 19:41
super
plocia 05.09.2011 21:15
ciekawy przepis
Sylwia88 07.11.2010 13:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak