Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
musztrda kremska do smaku
kostka rosołowa 1 szt.
smietana 18% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w sosie musztardowym

Pierś z kurczaka kroje na większe kwadraty i delikatnie rozbijam tak jak kotleciki. Obsypane pieprzem, papryczką chili i solą a następnie obtoczone w mące piekę na patelni z obu stron. Upieczone kawałki przerzucam do woka i zalewam 1,5 szklanki bulionu przygotowanego wcześniej z kostki rosołowej. Duszę pod przykryciem ok. 15 min a następnie dodaję musztardę, koperek, por( kilka talarków)- dalej dusimy ok.10 min. Na koniec zaprawiam śmietaną i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.12.2010 23:25
brzmi apetycznie!!!
mysza666 03.12.2010 16:38
mniam:)
jarek4 26.11.2010 18:50
takiego jeszcze nie jadłem
Ewelina43
Ewelina43 21.11.2010 15:32
mniam
Monika193
Monika193 19.11.2010 09:46
pycha
Mysiunia 17.11.2010 12:03
ciekawy przepis i ladne wykonanie:)
Tomek16 15.11.2010 12:46
warto zrobić
goofy9 14.11.2010 23:41
wygląda pysznie
krzyniu1984 11.11.2010 07:40
super!
Agnieszka172 07.11.2010 12:59
mała poprawka: bulionu robię 3/4 szklanki a nie 1,5. Sorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak