Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
olej 1 łyżka
gęsta śmietana 1/2 szklanki
sól, cukier do smaku
koperek 1 łyżka
wędzony boczek 15 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z boczkiem

Fasolkę opłukać, obciąć końce, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oleju, soli i łyżeczki cukru. Ugotować. Zieloną fasolkę gotować w odkrytym naczyniu, aby zachować barwę. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Ugotowaną fasolkę odcedzić, wyłożyć na salaterkę, dodać boczek, polać śmietaną, posypać posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.10.2011 17:22
pycha
Zoso 04.02.2011 19:02
na wiosne sprawdzę ten przepis
RenataZ-et 27.11.2010 11:14
Takiej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak