Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najłatwiejszy lukier

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 sztuka
cukier puder 10 dkg
cukier waniliowy 1 torebka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Najłatwiejszy lukier

Cukier przesiać przez gęste sito, wsypać do miski, dodać białko i cukier waniliowy, ucierać drewnianą łyżką do momentu uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ucierania dodać sok z cytryny. Przygotowanym lukrem smarować powierzchnie upieczonych ciast i pozostawić w suchym miejscu do obeschnięcia. Lukier wykorzystać trzeba bezpośrednio po wykonaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.10.2011 18:24
łatwy i bardzo dobry
RenataZ-et 13.11.2010 12:01
Lubię polukrowane ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak