Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladki

Jabłka umyć dokładnie, upiec. gorące przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z cukrem i gotować od zawrzenia 5 - 10 minut. Gorącą masę wylać na papier pergaminowy, nasmarowany lekko oliwą. Warstwa musi mieć 3-4 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa wystygnie, przykryć pergaminem. odwrócić na drugą stronę, zdjąć pergamin i wycinać prostokąciki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Temperatura 30 - 40 st C. Suszyć 2h. Potem cukierki ostudzić i posypać cukrem pudrem. Takie cukierki można przechowywać w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 24.02.2012 12:03
świetny pomysł
Tika4444 24.02.2012 12:03
świetny pomysł
iknkirke 14.02.2012 10:54
mniam
aleksa123 16.11.2011 19:59
świetne
ma-pl 24.07.2011 23:33
Prosty deserek
ma-pl 24.07.2011 23:33
Prosty deserek
Mysiunia 09.03.2011 09:09
bardzo ciekawy przepis:)
plocia 15.01.2011 18:04
kiedy robisz :)
Justyna73 10.11.2010 15:16
świetne na zdrowe cukierki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak