Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta Czekoladowa z Gruszkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasta francuskiego 1 opakowanie
parówek cielęcych 4-6
plasterków sera żółtego 4-6
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta Czekoladowa z Gruszkami

Ciasto pokroić na kwadraty (ok.17x17).Każdą parówkę obrać ze skórki,owinąć plasterkiem sera żółtego,następnie ciastem francuskim,zaczynając od rogu.Piekarnik nagrzać na 180C,parówki w cieścię ułożyć na blaszcę wyłożonej papierem pergaminowym,piec 10min.,wyjąć z piekarnika,posmarować góry rozmąconym żółtkiem i posypać słonecznikiem,piec jeszcze 5-7min.Na złoty kolor(jeśli zbyt szybko przypiekają się,żmniejszyc temp. na 160C).Odrazu podawać,z ulubionymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 07.07.2010 21:56
super przepis
Aneta72 13.05.2010 14:01
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak