Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijając dalej, aż się rozpuści. Potem dodać resztę cukru i znów ubijać. Blachę wyłożyć pergaminem i kłaść łyżką kulki. Można też wycisnąć przez torebkę foliową z otworem. Włożyć do nagrzanego do 220 st C piekarnika. Piec, aż białko się zetnie. Wyłączyć piekarnik i suszyć bezy przez 2 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 04.09.2011 20:52
super
Emilia21 28.08.2011 08:44
swietne
Emilia21 28.08.2011 08:44
swietne
plocia 12.07.2011 23:58
oj smaczne są smaczne, a potem tyłeczek rośnie :))
Izabela28 15.12.2010 13:20
Bezy to jedne z moich ulubionych ciastek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak