Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli wędzonej z papryką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

strąka papryki czerownej 1/2
strąka papryki żółtej 1/2
łyżki posiekanej natki 2-3
łyżki majonezu 3-4
łyżeczka musztardy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli wędzonej z papryką

Mięso ryby obrałam od kośćca, rozdrobniłam widelcem usuwając wszystkie ości - jeśli ktoś chce można zmielić, ale nie chciało mi się brudzić maszynki :-)
Papryki umyłam, oczyściłam z pestek i pokroiłam w drobną kostkę, dodałam do ryby. Dosypałam też drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę ( z prażoną cebulką), wymieszałam i doprawiłam jeszcze odrobiną soli i tabasco. Podałam na ciemnym chlebie z dodatkiem cudnych, żółciutkich pomidorków koktajlowych, które udało mi się kupić od znajomego działkowca :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 06.07.2012 21:38
pomyslowe
Agnieszka/picola 03.11.2011 22:35
fajne
Agnieszka/picola 03.11.2011 22:35
fajne
Misia90 28.09.2011 08:49
ekstra
Marysia 28.09.2011 08:41
super
Karolina69 28.09.2011 08:38
fajne
pegaz 01.12.2010 13:11
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak