Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka Ogórkowa

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaczki 2
marchewki 2
ogórków kiszonych 5
pęczek koperku 1
śmietanki 18% 5 łyżek
bulion 1 kostka
ryż biały 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka Ogórkowa

Zagotować 3l wody z kostką rosołową,włożyc pokrojone w kosteczkę ziemniaczki,pokrojoną w plasterki marchewkę,wsypać ryż i dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu ok.15min.

Ogórki pokroić w cieńkie plasterki,włożyć do zupy i gotować jeszcze 15min.Łodygi z koperku zwiażać i włożyc do zupy,pogotować 5min.wyrzucić.

Śmietankę zachartować,wlewając do niej po łyżcę wrzącej zupki,ciągle mieszając,gdy będzie ciepła i jednolita (bez grudek!),wlać do zupy,wymieszać,doprawić solą i pieprzem do smaku i odrazu wyłączyc.Do miseczek nalać porcję zupki,posypać koperkiem,podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anya_86 07.12.2010 17:48
taka jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak