Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kokosowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
herbatniki 5 paczek
kakao 2 łyżki
cukier puder 20 dag
masło 2 łyżki
masa
wiórki kokosowe 20 dag
masło 1 kostka
cukier puder 20 dag
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kokosowa

Herbatniki zetrzeć na tarce lub bardzo bardzo drobno pokruszyć. 1 1/2 szklanki wody zagotować, dodać masło, cukier puder i kakao. Tak przygotowaną polewę wymieszać z herbatnikami.

Masło utrzec z cukrem pudrem, dodać jajko, kokosy. Ciasto z herbatników rozwałkować i zmarować masą kokosową, zawinąć. Wstawić do lodówki na około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 04.01.2011 09:50
mniam , mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak