Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski domowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 5 łyżek
śmietana 5 łyżek
grzyby marynowane 4 sztuki
ogórki kwaszone 3-4 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski domowy

Ogórki kwaszone należy obrać i zetrzeć na jarzynówce. Grzyby pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać do niego grzybki, ogórki, drobno posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.04.2013 21:14
super sos!
ben-ka 27.08.2011 22:32
ja dodaję jeszcze cebulkę:)
cukiereczek 25.06.2011 06:35
doskonały do wędlin
Rogalik 23.06.2011 17:29
smaczny
irenka 04.02.2011 13:30
też tak uważam co domowe to dobre
Iwusia 21.12.2010 21:24
domowy jest najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak