Sos tatarski domowy

Sos tatarski domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    5 łyżek
  • śmietana

    5 łyżek
  • grzyby marynowane

    4 sztuki
  • ogórki kwaszone

    3-4 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kwaszone należy obrać i zetrzeć na jarzynówce. Grzyby pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać do niego grzybki, ogórki, drobno posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

04.04.2013 21:14
super sos!

ben-ka

27.08.2011 22:32
ja dodaję jeszcze cebulkę:)

cukiereczek

25.06.2011 06:35
doskonały do wędlin

Rogalik

23.06.2011 17:29
smaczny

irenka

04.02.2011 13:30
też tak uważam co domowe to dobre

Iwusia

21.12.2010 21:24
domowy jest najlepszy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat