Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba Zapiekana z Brokułem i Szpinakiem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów pangi lub morszczuka 6
świeżego szpinaku 250 g
brokuł 1
żółtego sera 100 g
duże pomidory 2
ząbki czosnku 3
masła 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba Zapiekana z Brokułem i Szpinakiem

Brokuł zalać wodą i zagotować,odcedzić i podzielić na różyczki.Szpinak umyć osuszyć.Na patelni rozgrzać masło i wyłożyć szpinak,dusić 3min.,dodać pokrojony w plasterki czosnek,doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Dno żaroodpornego naczynia posmarowac odrobinką masła,dookoła wyłożyć brokułami,w środek wyłożyć szpinak z czosnkiem(zdjącie 3).

Rybę rozmrozić,umyć i osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posypać ziołowa przyprawą,solą i pieprzem - wyłożyć na szpimnak i brokuły.Pomidory umyć i pokroić w plastry,opruszyć pieprzem i wyłożyc na rybę (zdjęcie 2).Ser pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarcę i wyłożyć na góre - wstawić do nagrzanego na 190C piekarnika,piec 20min,aż ser się zazłoci.Pokrić na porce i odrazu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.02.2012 23:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak