Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z puletami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krupnik 1
mięso mielone drobiowe 250 g
jajk 1
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
por (biała część) 100 g
cebula 1 siekana
kapusta włoska 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z puletami

Mięso połączyć z jajkiem , bułka tartą i cebulą,doprawić sola i pieprzem.
Uformować 12 małych pulpetów.
Kapustę pokroić w grubą kostkę, pora w krążki.
Zagotować 1l wody,wrzucić pulpeciki got.15 min.dodać kapustę i pora got. kolejne 10min.
Krupnik rozprowadzić w szkl.zimnej wody i połączyć z całością.
Doprawić sola i pieprzem.Got. razem 5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak