Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w Czekoladzie

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolady czarnej lub mlecznej 50 gram
masła 2 łyżki
posiekanych orzechów laskowych 3 łyżki
soku z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w Czekoladzie

Czekoladę połamać na drobne kawałki,dodać masło i roztopić,na malutkim ogniu,ciągle mieszając.Ostudzić,by była ciepła - łatwiej polewa się!

Banany obrać ze skórki,oczyścić,rozkroić na pół,dokładnie posmarować sokiem z cytryny,by nie ściemniały.Do każdej połówki wbić patyczek od lodów,lepiej płaski,nie będą kręcić się,polać dokładnie,ze wszystkich stron, czekoladą i posypać orzechami,wyłożyc na miseczke(jak na zdjeciu) i wstawić do lodówki,by czekolada zastygła,wtedy można zamrozić banany i podawać jako lody lub podawać,jako zimny deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 06.09.2011 23:31
smaczne
adam1f 26.04.2011 00:50
super
Krzysztof42 10.04.2011 15:21
stawiam na tolka banana
4muffins 07.10.2010 20:51
bardzo efektowne :)
christopher1 16.09.2010 22:05
Super
Maryś1 07.07.2010 21:56
Zawsze miałam ochotę na takie coś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak