Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbefu bez kości 1,5 kg
oliwy 130 ml
pieprzu ziarnistego 1 łyżka
skórka z cytryny
tymianku 2 łyżki
natki 2 łyżki
rozmarynu
szalotki 50 dag
octu 1 łyżka
czerwonego wina 125 ml
szczypta soli
szczypta cukru
pieprz, gałka muszkatołowa
ziemniaków 50 dag
mąki 1 łyżka
małych marchewek 40 dag
masła 1 łyżka
parmezan 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef w winie

Z części oliwy, szczypty soli, pieprzu ziarnistego i skórki cytrynowej, rozmarynu, natki, tymianku przyrządzić marynatę. Polać mięso i odstawić na 12 godz. Obsmażyć na reszcie oliwy, piec 15 min w temp. 220 st. Ziemniaki zetrzeć, dodać mąkę i parmezan, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Natłuścić blachę, nałożyć placuszki, piec 30 min. Przewrócić w trakcie pieczenia. Szalotki obsmażyć, dusić z winem i octem, doprawić solą, cukrem, pieprzem. Marchewki obgotować, potem udusić na maśle, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 07.11.2010 14:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak