Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z dzikiej róży

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałych owoców dzikiej róży 1 kg
cukru 1,5 kg
wody 3 szklanki
sok z jednej cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z dzikiej róży

Owoce dzikiej róży umyć i wydrylować. Następnie dokładnie przepłukać. W garnku zagotować wodę z połową cukru i wrzucić owoce róży, gotować 20 minut. Zdjąć z ognia, zebrać powstałą pianę i zostawić na 24 godziny. Po ich upływie owoce wyjąć łyżką cedzakową, a do pozostałego syropu wsypać resztę cukru i wlać sok z cytryny, po czym chwilę gotować, włożyć z powrotem wyciągnięte owoce i smażyć na wolnym ogniu jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.08.2012 13:42
zdrowa i dobra
Ewelina38 15.07.2011 12:35
świetne, ja też zawsze kupowałam ale teraz to już chyba sama zacznę robić
bursztynek 07.03.2011 23:24
ostatnio kupiłam w sklepie, była pyszna i postanowiłam zrobić sama, chętnie skorzystam z Twojego pomysłu
rosik93 07.11.2010 09:20
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak