Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z kukurydzą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolba świeżej kukurydzy 1
ziemniaki 2-3
marchewka
cm kawałek pora 5-8
łyżki posiekanego koperku 2-3
sól, pieprz mielony do smaku:
łyżeczka masła 1
jogurt grecki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z kukurydzą

Wszystkie warzywa umyłam i oczyściłam. Obrane ziemniaki pokroiłam w małą kostkę, marchewkę w ćwierć plasterki, pora w cienkie półkrążki. Z kolby kukurydzy ścięłam ziarna do miseczki. W garnku rozpuściłam masło, podsmażyłam lekko pora i marchew, dodałam ziemniaki i kukurydzę. Zalałam bulionem i gotowałam na małym ogniu aż ziemniaki były miękkie - ok. 10 min.. Doprawiłam solą i pieprzem, zdjęłam z ognia, dosypałam połowę koperku i wlałam roztrzepany jogurt - już nie gotowałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia90 28.09.2011 08:50
ekstra
Marysia 28.09.2011 08:42
super
Karolina69 28.09.2011 08:38
fajne
Norgiusz 31.03.2011 07:21
smaczna
MAŁY 16.03.2011 10:19
pysznie wyglada
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:02
super
SmacznaPyza 08.11.2010 09:22
robiłam ze świeżej kukurydzy, ale można użyć mrożonej - gotuje się kilka minut albo na koniec gotowania dodać konserwową
Grażyna13 07.11.2010 21:35
Fajna, zrobię :)
iwa643 07.11.2010 07:40
dzis taka ugotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak