Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jaj i makreli wędzonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela 3 duże
jajko 4
por 1 duży
zielona sałata 4 liście
sok z cytryny
śmietana 200 g
musztarda 1-2 łyżeczki
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jaj i makreli wędzonych

Ryby obrać ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w krążki, tak samo zrobić z umytym porem, listki sałaty pokroić w cienkie paseczki. Wymieszać zieleninę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać śmietankę, musztardę, sól, koperek i pieprz, następnie dodać do sałatki.
Sałatkę rozłożyć na okrągłym półmisku, na wierzchu układać rzędami jajka i rybę, posypując solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak