Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z Serem Preśniowym i Pire Ziemniaczane

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 1 kg
KOTLETY WIEPRZOWE 4
pleśniowego sera 150 g
jajko 2
śmietany 18% 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z Serem Preśniowym i Pire Ziemniaczane

Ziemniaki obrać i zalać wodą,gotować na wolnym ogniu do miękośći.

Mięso rozklepać bardzo cieniutko,aby nie powstały dziurki,bo wycieknie ser,opruszyć solą i pieprzem (pamiętajmy iż ser jest dośc słony!).Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem na małe kawałeczki,można dodać zioła do smaku.Na platy mięsa do połowy nakładać ser i zawijać ciasno,podwijając boki (zdjęcie 3).Tak przygotowane roladki panierować w mące,rozkłuconym jajku i w bułce tartej - smażyć na głębokim oleju,mocno nagrzanym.

Ziemniaki odcedzić,dodać śmietankę i zgnieść na jednolite pire.Na talerze nakładac pire i usmażone roladki - podawać z surówką lub ogórkami korniszonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 07.07.2010 21:54
Ciekawe danie na niedizelny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak