Roladki z Serem Preśniowym i Pire Ziemniaczane

Roladki z Serem Preśniowym i Pire Ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    1 kg
  • KOTLETY WIEPRZOWE

    4
  • pleśniowego sera

    150 g
  • jajka

    2
  • śmietany 18%

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zalać wodą,gotować na wolnym ogniu do miękośći.

Mięso rozklepać bardzo cieniutko,aby nie powstały dziurki,bo wycieknie ser,opruszyć solą i pieprzem (pamiętajmy iż ser jest dośc słony!).Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem na małe kawałeczki,można dodać zioła do smaku.Na platy mięsa do połowy nakładać ser i zawijać ciasno,podwijając boki (zdjęcie 3).Tak przygotowane roladki panierować w mące,rozkłuconym jajku i w bułce tartej - smażyć na głębokim oleju,mocno nagrzanym.

Ziemniaki odcedzić,dodać śmietankę i zgnieść na jednolite pire.Na talerze nakładac pire i usmażone roladki - podawać z surówką lub ogórkami korniszonymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

07.07.2010 21:54
Ciekawe danie na niedizelny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat