Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowjabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg.
ryż 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda 1,5 szklanki
masło
cynamon
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowjabłkowa

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i mleku na gęsto. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Połowę ryżu rozłożyć na średniej wielkości naczyniu żaroodpornym. Posypać cukrem i włożyć kilka kawałeczków masła. Przykryć połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem. Na to położyć drugą połowę ryżu , a na wierzch jabłka. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni około godziny. Można zapiec również w prodiżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.01.2013 21:38
fajna :)
Gosia20 22.07.2012 19:43
jeszcze takiej nie jadłam
fictor123 05.07.2012 05:58
swietna
Grazyna0211 20.06.2012 19:13
lubimy zapiekany ryż z jabłkami
Rybciia 08.05.2012 12:52
pyszna!!!
anulka69 20.12.2011 13:34
dobre
barbara11561 16.09.2011 08:33
bardzo lubię
anemon 01.09.2011 07:34
Lubię i często robię ryż zapiekany z jabłkami.
rzenia15 19.07.2011 11:33
bardzo lubię tą zapiekankę
Patrycja33 09.07.2011 16:43
moja mama robi podobny jest wspaniały
Ewa111 20.04.2011 16:13
moje ulubione danie
Ewa111 20.04.2011 16:13
moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak